loading...
فیستو
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
گردشگری و جاذبه های جزیره کیش 0 429 dolati
مدافعان حرم 0 539 fatima
جدیدترین مدل های مانتو دخترانه 2015 0 492 hadi
ســرنوشـــت را نتوان از ســــر نوشـــت. 0 457 fatima
تبادل لینک رایگان باشبکه ی اجتماعی الباش 0 452 hadi
آموزش استفاده از سیستم شبکه ی اجتماعی الباش 7 1000 hadi
شبکه ی اجتماعی الباش چیست؟ 2 566 hadi
................امروز تولدمه .............. 0 428 hadi
شبکه اجتماعی الباش 1 521 hadi
شـوی لـباس‌هـای ايـرانی زنـانه 0 695 hadi
مولا شمار درد دلم بی نهایت است... 0 497 jameekabireh
منم كه مادر امّ الائمه زهرايم... رحلت حضرت خدیجه کبری «سلام علیها» تسلیت باد. 0 435 jameekabireh
تسلیت به کار بر محترم Roze 2 606 jameekabireh
رفع بوی بد دهان بعـضی روزه داران 0 456 hadi
............. 1 505 hadi
ذکری برای بخشش گناهان کبیره 0 446 jameekabireh
پـانزده مـاده خـوراکی بـرای تسکین درد 0 527 hadi
جديد ترين توصيه هاي امنيتي بانك مركزي به شهروندان 0 501 hadi
خط قرمز هاي تغذيه روزه دار 0 450 hadi
میرسد روزی که بی چون و چرا می بینمت..شیعه نیوز 0 410 jameekabireh
هادي بازدید : 4350 چهارشنبه 11 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

 تعریف:
QR-Code یک رمزینه (بارکُد) رمز دار دو بعدی با ساختار ماتریسی می باشد که به منظور رمز گشایی محتویات آن با سرعت زیاد طراحی شده است. این رمزینه دربردارنده‌ی چیدمانی از چهارگوش‌ها‌ی (نقطه های) سیاه بر روی زمینه‌ی سپید است. این نقطه ها بر اساس الگوی استاندارد (ISO/IEC 18004:2006) ایجاد می شوند و می‌تواند حاوی: نوشته، نشانی وب، شماره تلفن، یا داده‌ی دیگری باشد.

QR-Code+Type+Content



 تاریخچه:
QR-code درسال 1994 بوسیله شرکت Denso Wave که از شرکت های زیر مجموعه تویوتای ژاپن است، ابداع و به منظور ردیابی قطعات در صنایع تولید خودرو مورد استفاده واقع شد، این رمزینه ها در ژاپن بسیار فراگیر بوده و بیشترین کاربرد را میان بارکد‌های دوبُعدی دارد.


 کاربردها:
این نوع رمزینه ها (QR-codes) که در ابتدا با هدف استفاده در تولید تجهیزات صنعتی ابداع شد، امروزه کاربرد های گسترده ای پیدا کرده اند، که از مهمترین دلایل آن: اطلاعات زیادی است که QRکدها قادرند در خود ذخیره کنند به طوری که یک QRکد قادر است تا 7089 رقم عددی را در خود نگهداری نماید (به جدول 1 مراجعه کنید)، همچنین به واسطه پیشرفت سالهای اخیر در صنعت تلفن های همراه، قابلیت خواندن (اسکن) و انتقال اطلاعات گوناگون نهفته در این رمزینه ها، توسط دوربین تلفن های همراهی که دارای نرم افزار خواندن کد (Reader Code) باشند، برای همگان به راحتی فراهم شده است.
رمزینه پاسخ سریع (QR-code) هم ‌اکنون در مفهومی بسیار وسیع‌تر در اروپا و آسیای شرقی مورد استفاده قرار می‌گیرد، در روزنامه ها کاربرد فراوان پیدا کرده و در تبلیغات، شرکت ها "رمزینه پاسخ سریع(QR-Code) " خود را در روزنامه بچاپ میرسانند که حاوی اطلاعات خودشان است. در بعضی از شهرهای اروپایی برای دادن اطلاعات مختلف به گردشگران از این کدها استفاده می شود. به طور کلی این رمزینه ها می‌توانند در مجلات، تابلوها، اتوبوس‌ها، کارت‌های بازرگانی و یا در هر چیزی که کاربران آن نیاز به اطلاعات دارند (حتی روی باطری تلفن همراه یا لپ تاپ)، استفاده شوند.

برخی از مهمترین کاربردهای رمزینه پاسخ سریع(QR-Code) میتوانید بصورت مصور در قسمت نگاره ها (گالری تصاویر) مشاهده نمایید.




- استفاده در گوشی های تلفن همراه و تبلت ها:
می توان گفت که گسترده ترین کاربرد رمزینه پاسخ سریع بخصوص برای عموم مردم، استفاده و بهره برداری از اطلاعات رمز شده در آن با استفاده از تلفن های همراه است. در واقع رمزینه پاسخ سریع (QR-code) بارکد هایی ساده اند که می‌توانند عملیات زیادی در گوشی های موبایل انجام دهند. این رمزینه ها می‌توانند برای تغییر اطلاعات مخاطبان، اجرای یک لینک وب، باز کردن یک برنامه، یا حتی شماره‌ گرفتن مورد استفاده قرار گیرند. همچنین با گوشی اندرویدی، می توان به راحتی از مارکت های اندروید، بازی ها و نرم افزارهای مورد نیاز را خریداری یا بارگذاری نمود.
کاربران تلفن‌های همراهی که دستگاهشان مجهز به نرم‌افزار کدخوان است، می توانند "رمزینه پاسخ سریع" را در هر جایی که باشد (روی کاغذ روزنامه، نمایشگر رایانه و یا روی بدنه اتوبوس!) اسکن کنند تا اطلاعات ذخیره شده در آن که می تواند شامل: قیمت و اطلاعات مربوط به یک کالا، شماره تلفن، پیامک و یا هر متنی است، مشاهده نمایند؛ یک صفحه‌ي وب را بدون نیاز به تایپ آن، بر روی تلفن همراه را باز کنند. این عمل اتصال از دنیای فیزیکی به دنیای دیجیتال، به نام "هاردلینک" یا "مجازی کردن دنیای فیزیکی" گفته می شود.


- دریافت اطلاعات ذخیره شده در QR-code ها بوسیله گوشی تلفن همراه:
برای خواندن (اسکن) این کدها، گوشی (تلفن همراه) یا تبلت شما می بایست به موارد زیر مجهز باشد:
  • دوربین با قدرت تفکیک مناسب
  • نرم افزار رمزینه خوان (بارکرد خوان)

  • در برخی از مدل های گوشی های تلفن همراه، نرم افزار رمزینه خوان (بارکرد خوان) بطور پیش فرض نصب شده وجود دارد. تلفنهای هوشمند بلک بری و سیستم عامل گوشی گوگل موسوم به "آندروید"، استفاده ازکد "QR" را که شامل اضافه کردن بارکد‌خوان "زینگ" بر روی برخی از مدل‌ها می‌باشد، پشتیبانی می‌نماید. همچنین دارندگان آیفون و آی پد می توانند از اپلیکیشن‌ها رایگانی که ویژه اسکن این کدها نوشته شده استفاده کنند.
    سیستم عامل نوکیا موسوم به "سیمبین" نیز مجهز به یک بارکدخوان است که قادر به خواندن کدهای "QR" می‌باشد، فناوری NFC در گوشی‌های جدید نوکیا روش بی‌نظیری برای استفاده از یک ضربه کوچک برای اسکن بارکدها می باشد. همینطور "ام-بارکد" نیز یک کدخوان"QR" برای سیستم عامل "مائیمو" است. حتی دارندگان گوشی هایی با سیستم عامل جاوا نیز می توانند از نرم افزار رایگان موجود مانند: KaywaReader استفاده کنند.
    برای دریافت برنامه (APP) و نرم افزار های متناسب با مدل ها و سیستم عامل گوشی های مختلف اینجا کلیک کنید.

    - توجه:
    رمزینه های پاسخ سریع ظرفیت بالایی جهت ذخیره اطلاعات دارند (جدول 1) اما رمز گشایی و بازیابی اطلاعات موجود در آنها بستگی مستقیم به قدرت پردازش و نوع سیستم عامل تلفن همراه داشته و ممکن در برخی موارد هنگام اسکن کد های حاوی اطلاعات زیاد، گوشی توانایی خواندن آن را نداشته باشد.


    جهت دریافت کامل اطلاعات یک کد، توجه به نکات زیر ضروری است:
  • قدرت پردازش، سیستم عامل و قدرت لنز گوشی تلفن همراه
  • کیفیت تصویری و حجم اطلاعات موجود در کد
  • زاویه (دوری و نزدیکی) عکس برداری (اسکن) از کد
  • بارکد طبق استاندارد تولید شده باشد

  • بنابراین عدم دریافت اطلاعات از یک کد صرفن به منزله مخدوش بودن آن نیست. (لازم به ذکر است که از این کد ها در هر جهت چرخشی می توان داده ها را استخراج کرد.)


     ایجاد رمزینه پاسخ سریع - QR-code:
    برای تولید رمزینه پاسخ سریع (QR-code) مورد نظر خود، اینجا را ببینید.


     خواندن رمزینه پاسخ سریع - QR-code:
    برای خواندن رمزینه پاسخ سریع (QR-code) به صورت آنلاین، اینجا را ببینید یا نرم افزار های بارکد خوان را از اینجا دریافت کنید.


     ظرفیت ذخیره داده ها:
    عناصر اصلی نشانه، مربع هایی با تعداد حداقل 21 × 21 و حداکثر 177 × 177 در نشانه اصلی هستند. قسمت حاشیه‌ای (منطقه سکوت) باید حداقل دارای عرضی برابر با 4 برابر عناصر کوچک نشانه باشند. اطلاعات بیشتر را می توان با در اختیار گرفتن تا 16 نشانه ذخیره کرد. (ویکیپدیا)


    جدول 1 :
    عددی خالص حداکثر 7,089 کاراکتر
    الفبارقمی حداکثر 4,296 کاراکتر
    دودویی (8بیتی) حداکثر 2,953 بایت
    Kanji/Kana حداکثر 1,817 کاراکتر


     ظرفیت تصحیح خطا:
    رمزینه پاسخ سریع (QR-code) از یک فناوری تصحیح خطا به نام Reed-Solomon استفاده میکند، که در سطح های مختلف تونایی آن برای رفع خطا متقاوت می باشد. به طور کلی این بارکدها از ۷ تا ۳۰ درصد قابلیت تصحیح دارند و خوانش و رمزگشایی آن‌ها دچار مشکل نمی‌شود. (به مثال زیر از سایت ویکیپدییا نگاه کنید)

    مثال زیر نشان می دهد که کد QR چگونه با اختلال دست و پنجه نرم می کند.
    یک سری پیکسل از روی کد اصلی برداشته می‌شود یا به آن اضافه می گردد تا اختلال در خط مرزی آن بررسی شود. هر دو تصویر تغییر یافته به وسیله تشخیص خطای "سطح L" قابل تشخیص است. پس با اطلاعات ارائه شده می توانیم بگوییم که حداکثر اطلاعات قابل ذخیره سازی کد QR (با 177 × 177 عنصر و تصحیح خطای سطح L) برابر با 23,624 بیت (2,953 بایت) است برای اطلاعات الفبا رقمی است.

    کد اصلی اطلاعات خارج شده اند. اطلاعات اضافه شده اند.
     کد اصلی  اطلاعات خارج شده اند.  اطلاعات اضافه شده اند.
     با این که این رمزینه ها در ظاهر تفاوت زیادی دارند، ولی باز هم هر سه، کلمه morden را نشان می دهند. منبع: ویکیپدیا



    این سطوح هنگام تولید رمزینه قابل انتخاب هستند. تولید رمزینه


     پشتیبانی از زبان پارسی:
    همانطور که گفته شد این رمزینه قابلیت ذخیره حداکثر 4,296 کاراکتر الفبایی را دارا می باشد. در این رمزینه هر نوع الفبایی از هر زبان از جمله زبان پارسی قابل رمز گذاری است، اما نکته قابل توجه این است که برخی از نرم افزار های رمز گشای این کد ها ممکن است توانایی خواندن الفباهای به جز حروف لاتین را نداشته باشد. بنابراین آنچه مهم است، قدرت رمزینه خوان مورد نظر در پشتیبانی از زبان های غیر لاتین است.


     استانداردها:
    مدارک استاندارد زیادی وجود دارد که کدکردن فیزیکی کُد QR را پوشش می دهد:
  • October 1997 - AIM International (Automatic Identification Manufacturers International) standard (ISS - QR-Code)
  • March 1998 - JEIDA (Japanese Electronic Industry Development Association) standard (JEIDA-55).
  • January 1999 - JIS (Japanese Industrial Standards) standard (JIS X 0510)
  • June 2000 - ISO/IEC 18004:2000 Information technology - Automatic identification and data capture techniques - Bar code symbology - QR-Code
  • 1 September 2006 - ISO/IEC 18004:2006 Information technology - Automatic identification and data capture techniques - QR-Code 2005 barcode symbology specification
  • در سطح لایه کاربردی، تغییراتی بین محصولات مختلف وجود دارد:
    - NTT docomo استانداردهای قابل پیاده سازی برای رمزگشایی URLها، اطلاعات تماس، و دیگر انواع داده برپا کرده اند که نمونه این کاربرد ها هنگام تولید کد قابل انتخاب هستند.
    - پروژه متن-باز "zxing" یک فهرست از انواع داده کد QR را شناسایی می کند.


     رمزینه پاسخ سریع کوچک یا QR-code Micro:

    mini qr-code
    میکروکد QR یا رمزینه پاسخ سریع کوچک، یک نسخه، از استاندارد QR می باشد، که جهت استفاده در کاربردهای کوچک طراحی شده است. میکرو QR شبیه به نسخه اصلی (QR-Code) بوده و بیشترین ظرفیت ذخیره در این نسخه، حداکثر 35 کاراکتر عددی می باشد.


     مجوز های استفاده:
    استفاده از کد QR از نقطه نظر مجوز کاملا‍ رایگان و بدون حق استفاده‌ی انحصاری است. کد QR به طور شفاف به صورت استاندارد ISO تعریف و منتشر شده است. Denso Wave حق امتیاز کد QR را در اختیار گرفته است و از آن جهت کسب درآمد استفاده نمی‌کند ، ولی حق امتیاز اجرا و پیاده سازی آن را خیر. (ویکیپدیا)

    لفظ کد QR یک registered trademark از شرکت Denso Wave است. (اصطلاح کد "کیو-آر"، یک برند ثبت شده برای شرکت "دنسو-ویو" می‌باشد.)


     سوءاستفاده ها، هشدار به استفاده کنندگان:
    همانند بسیاری از تکنولوژی های دیگر، ممکن است سوء استفاده هایی از کدهای QR بمنظور کاربرد های غیر عادی بوجود آید.
    از مهمترین موارد سوء استفاده، هدایت کاربر به وب سایت های آلوده است.
    - لینک دادن به وب سایت های خطرناک با سوء استفاده از نا آگاهی کاربر، می تواند باعث مشکلات کوچک و بزرگ شود. با توجه به غالب کاربرد کد های QR که با تلفن های همراه انجام می شود، هدف، اطلاعات موجود در گوشی استفاده کننده است. این اقدامات ممکن است در پس زمینه اتفاق بیفتد، در حالی که کاربر تنها یک صفحه وب بی ضرر مشاهده می کند. اگرچه درصد چنین سوء استفاده هایی بسیار پایین است، اما همواره جانب احتیاط را فراموش نکنید. پیشنهاد ما به شما، هنگام مواجه با مواد مشابه، مشاهده محتویات بارکد با استفاده از بارکد خوان آنلاین است. همچنین صفحه رفع مسئولیت را ببینید.


     انواع رمزینه ها (بارکد ها)
    رمزینه پاسخ سریع یکی از ده ها نوع از رمزینه ها بوده که بنا به ویژگی هایی که دارد و در نوشتار بالا به آنها اشاره شد، به سرعت در حال گسترش می باشد. شما می توانید با دریافت فایل زیر برخی از مهمترین انواع رمزینه ها را مشاهده کنید:
    Download انواع رمزینه ها – فایل PDF با حجم 406 کیلو بایت


     منابع:
  • کیو آر کد - ویکیپدیا
  • QR code - Wikipedia, the free encyclopedia
  • http://www.denso-wave.com/qrcode/index-e.html
  • What is a QR Code?
  • Google Code: Zxing Project
  • QuickMark Blog
  • QR Code News
  • QRStuff Blog
  • Pub: www.qr-code.ir

  • به کوشش وب سایت QR-Code ایران

    ارسال نظر برای این مطلب
    این نظر توسط رزرو هتل با 50 درصد تخفیف در تاریخ 1392/02/25 و 15:59 دقیقه ارسال شده است


    رزرو هتل شیراز ، کیش ، قشم ، مشهد و تمام نقاط با 50 درصد تخفیف

    لینک رزرو هتل بشه به egardesh.com

    شماره تماس : 021-44151435 و 44155227-021



    مشاهده اطلاعات بیشتر در www.egardesh.com

    سامانه رزرواسیون مهر

    راحت ، ارزان و با اطمینان خرید کنید


    کد امنیتی رفرش
    درباره ما
    Profile Pic
    فیستو مجموعه ای از بهترین ها
    اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    مطالب سایت رو چطور ارزیابی می کنید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 28
  • کل نظرات : 21
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 51
  • آی پی امروز : 45
  • آی پی دیروز : 62
  • بازدید امروز : 490
  • باردید دیروز : 892
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 3,916
  • بازدید ماه : 13,822
  • بازدید سال : 32,980
  • بازدید کلی : 216,798